a wicca szertartások eszközei

A wicca szertartások eszközei

A wicca mágikus körben végzett szertartásai során különféle eszközöket használnak. Ezek egyike sem elengedhetetlenül szükséges minden varázslathoz, így ha valamelyik eszközt nem tudod beszerezni, akkor se frusztráld magad, elég a koncentráció és a varázsigék. (Ez azonban nem jelenti azt, hogy akkor ha meg tudod tenni, ne szerezd be a kellékeket! A lustaság nem a wicca alapismérve!) Az eszközök összeválogatásánál hallgass az intuíciódra, ne sebtében vásárold össze. Ha ugyanis rátalálsz a megfelelőekre, abban biztos vagyok, hogy észre fogod venni.

A szertartások eszközei: Gyertyák, Athame ( tőr), Kehely, Üst, Pálca, Seprű, Oltár, Terítő, Madzagok.

Annak ellenére, hogy nem minden eszköz kötelező (sőt, igazából egyik sem), kezdő boszorkányoknak mindenképp hasznosak. Segítenek az energiák  koncentrálásában, az összpontosításban, irányításban, amíg nem szerzel kellő gyakorlatot és tapasztalatot.

Oltárt nem feltétlenül kell építened, de érdemes, hiszen a kialakított szentély (akár állandó, akár ideiglenes), nemcsak a szertartás során használt eszközök tárolására szolgál, hanem  biztonságossá is teheti azt.

A varázsláshoz sok boszorkány különleges öltözéket visel. A gardeniánus wicca képviselői viszont ruha nélkül, meztelenül végzik.