Ezt üzenik neked az állatok 1. rész – Cápa

Bízzon meg az ösztöneiben, ha meg kell ítélnie egy helyzetet.
Jelszavai: Bizalom, titkok, védelem, tisztelet, túlélés, tekintély, fokuszálás, cselekvés, kiszámíthatatlanság, alakváltoztatás, magányosság, kitartás, tolakodás, istenség

Az ösztönös énje a jeleket egyenesen a testéből az agyába küldi. Az ösztön az, amely megvédi, ami segíti az életben maradást, különösen ha, veszélyben van, és harcolni, menekülni vagy épp hogy némán lapítani kell. Az ösztön képes megmondani, hogy melyik az az út, amely a fennmaradását biztosítja. Az ösztön előbbre való, mint az értelem, azok kapcsolnak minket össze az állatvilággal. Az ösztön vezérelte jelekbe vetett bizalom a gyermekkori élmények révén képes módosulni és torzulni.

Ha az embernek elmondják, hogy ne higgye el azokat a jelzéseket, amelyeket a tested küld, vagy ha volt már igazi veszélyben, és úgy érezte, hogy nincs menekvés, akkor ez a túlélési mechanizmus károsodik vagy akár el is tűnik.

Igyekezzen ráhangolódni a belső érzéseire, ezt a legkönnyebben úgy érheti el, ha mélyet lélegzik. Használja az érzékszerveit, hogy megtudja, mit üzen önnek a szervezete, majd döntse el, hogy vajon ösztönös reakcióról van-e szó.