A csakrák színei

Miután néhány szóban említést tettünk a csakrákról, így már sejtheted, hogy visszakanyarodva a színekhez, a csakrák színeiről olvashatsz majd ebben a bejegyzésben. Egyúttal egy kicsit mélyítve is a tudásod, azt is megtudhatod, mely testrészre van jótékony hatással egy egy csakra.

Korona csakra: Színe a lila, a harmadik szemhez, illetve az agyhoz köthető a testünkben. Alapvetően az intuíció tartozik hozzá.
Torok csakra: Színe a kék és ennek minden árnyalata. Nevében szerepel, a torok, illetve a nyaki területekért felelős. A kommunikáció elakadásában játszik szerepet.
Szív csakra: Színe a zöld. A szívhez kötődik, de a gyógyulás, növekedés elmaradása, lassulása is a szív csakra oldásával gyógyítható.
Napfonat csakra, vagy más néven köldökcsakra: Színe a sárga. Az emésztőrendszerrel áll kapcsolatban. Az intellektus, az egó köthető hozzá.
Szex csakra: Színe a narancs: Az ivarszerveink csakrája, a szexualitás problémái általában ennek a csakrának az elakadása miatt jelentkeznek.
Gyökércsakra: Legalsó csakránk, színe a vörös. Az alsó végtagok illetve a kiválasztószervek csakrája. A biztonság és az életerő erősíthető vele.