A gyógynövények szerepe a wiccában

A gyógynövények szerepe a wiccában

A növényekben óriási bűbáj rejlik, hiszen mindegyik a Föld energiáját hordozzák. Attól függően, hogy mely célra akarjuk felhasználni őket, más és ás gyógynövényre lesz szükséged. Amennyiben főzetekhez, vagy egyéb mágikus célra használod, mindenképp figyelj arra, hogy fogyasztásra alkalmas élelmiszer tisztaságú növényeket használj. Sajnos az ezoterikus boltok termékei sokszor nem alkalmas emberi fogyasztásra, mivel vegyszereket tartalmaznak. A legjobb forrás ilyen szempontból a gyógynövényboltok kínálata. Ha bizonytalan vagy, mindenképp kérj segítséget és tanácsot az eladótól.

Lehetőleg ne keverd a főzéshez használd eszközeid a mágiában használtakkal. (Tudom, előfordulhat, hogy nem tudod ezt különválasztani, erre adok a poszt végén egy tippet) A varázsláshoz használt eszközöknek jó ha külön, erre a célra tartasz fenn tárgyakat.

A gyógynövények felhasználása: Varázsláskor a gyógynövényeket elégetheted, főzetként elfogyaszthatod, vagy krémként, fürdővízként a bőröddel is érintkezhet. A szárítható gyógynövényeket kis zsákokban amulettként is használhatod..