A mágikus kör

A mágikus kör tudása az Úr és Úrnő egyik legnagyobb ajándékának tekinthető. Felvetése a wicca egyik legszebb tudománya, már a kezdő wicca-k megtanulják, mivel a varázslatokat a mágikus körön belül végzi minden boszorkány. Felszentelt hely, mágikus erőtér, melynek felvetését nem érdemes kihagyni.

A bűvös kör felvetése viszonylag egyszerű, a varázsszavak tekintetében érdemes az intuíciódra hagyatkozni, de az itt leírt módszert is alkalmazhatod, vagy személyre is szabhatod saját szavaiddal. Menj a szoba közepére, majd vegyél néhány mély levegőt, hogy lecsendesítsd a gondolataid. Menj a szoba északi részére tedd a kezed magad elé, majd az óramutató járásával megegyezően kezed a levegőben tartva húzz egy vonalat magad köré, közben mondd el a következőket:

Ünnepélyesen kérlek, ó, erő bűvös köre,

Jelöld a határt

Az emberek és a szellemek közt.

Legyen e kör a szeretet, a béke és az öröm központja.

Tartsd benn az általam itt keltett erőt!

Észak, Kelet, Dél, Nyugaat őrangyalai gyertek!

Segítsetek e kör megszentelésében!

Úr és Úrnő nevében kérlek téged

Ó, erő bűvös köre!

Ezekkel a szavakkal háromszor járd körbe a területet. A harmadik alkalommal érintsd meg a padlót.

Mind fent, úgy lent!

Lezárom a kört!

A körben ezután szabadon végezhetőek a szertartások. Ha ki kell menned valami miatt, akkor nyiss a buborékon egy ajtót, amit kilépéskor be is csuksz magad mögött, majd visszatértedkor újból kinyitsz.

A szertartás befejeztével, észak – kelet – dél – nyugat irányban haladva érintsd meg a földet néhányszor és mondd a következőket.

Ez a kör nyitva, de nincs lerombolva,

Igy legyen!

Emberek vagyunk, az Erő vagyunk

A változás vagyunk!

Éljetek boldogan, a következő viszontlátásig!

Így legyen!