Hogyan ismered fel a boszorkányokat?

Talán benned is felmerült már a kérdés, hogy nézhet ki, vagy egyáltalán léteznek e “igazi” boszorkányok.

Ha most arra gondolsz, hogy a boszorkányok amolyan seprűnyélen száguldozó, bibircsókos, csúcsos fekete kalapot viselő nőszemélyek, akkor ki kell ábrándítsalak: egyáltalán nem így néznek ki. Sőt, a gyermekeket sem utálják szívből, mint ahogy a hasonló nevű filmben is mutatják. Sőt, szeretjük, tanítjuk a fiatalabb generációt, hiszen Ők az Istennő teremtményei   .

De vajon milyen is egy igazi, modern – kori boszorkány? Megmondom őszintén, nem tudok különleges ismertetőjelet mondani, amitől ránézésre megmondható, ki az vagy ki nem. Olyanok, mint te vagy én. Nem hordunk különleges ruhákat, (legalábbis nem mindig), értelmes, közösségi szemléletű hölgyek, lányok és asszonyok vagyunk. (Uraim, természetesen rólatok sem feledkezem el, Ti is ugyanígy a közösség tagjai vagytok.)

Hisszük, hogy létezik az Isten és az Istennő, hiszünk egy magasabb jóban, tetteinket a szeretet és a segítő szándék vezérli. Mozgatjuk az univerzum erőit, egy megadott cél érdekében. Elfogadjuk, a külső, a belső, illetve a spirituális világ létezését, Betartjuk és követjük a Wicca törvényeit legyen az spirituális avagy sem.

Azonosulunk a természettel és hisszük a “hármas törvényét”. “Örök igába hajt a hármas, ki adsz egyet, vissza kapsz hármat.” Valamint tartjuk azt az egyetemes törvényt, hogy Ne árts! Ahogy láthatod – és remélem sikerül erről meg bizonyosodnod – a wicca kultusz nem “ördögtől való”. Misztikus, talán megfoghatatlan, spirituális élet, amelyet mi wicca-k követünk és beépítünk a mindennapjainkba.