Mi is az a mágia?

A mágia egy végtelenül tiszta erő és energia, amely körülvesz minket. A megfoghatatlan világból származik. A wicca (boszorkány) a mágiát annak rítusai segítségével fogja és mozgatja meg és állítja szolgálatába. Maga az elnevezés ógörög eredetű, ‘varázslást’ jelent.  Tudomány és művészet egyben. Előbbi azért, mert a hatékony alkalmazásához tudásra és módszerekre van szükség, utóbbi pedig amiatt, mert az intuícióra és a kreativitásra is szükség van. A mágia alkalmazásakor az energiát az akaratunkhoz igazítjuk és így érjük el a kívánt eredményt.

A mágia célja szerint teszünk különbséget fehér és fekete mágia közt. A fekete (vagyis sötét) oldal az ártás, a manipuláció oldala, míg a fehér (vagyis világos) oldal a jóra és a pozitívra törekszik. Ebből a szempontból a wicca képviseli a leginkább konzervatív álláspontot. Mások szabad akarata szent és sérthetetlen. Mindemellett a mágia alkalmazása nem árthat senkinek sem. Csak átgondoltam és tiszta, nyugodt tudattal végezhető bármely rítus. Ez alól egyetlen kivétel van, mégpedig a gyógyítás esetén. Viszont ebben az esetben is kaphatunk szellemi elutasítást, amelyet viszont kötelességünk elfogadni, és tisztelettel lenni.

A hármas törvénye a wicca életre és a mágia alkalmazására is hatással van, mind pozitív, mind pedig negatív irányban működik. Tekinthető ez egyfajta karmának is, azaz minden amit teszel, kihatással lesz a jövődre is.  Azt, hogy az adott esetben érdemes e a mágiát alkalmazni, főképp az intuíciód határozza meg, (emiatt is lehet kizárólag nyugodt lelkiállapottal alkalmazni.) Ha bizonytalan vagy, előtt jósolni magadnak, nehogy a visszájára süljön el.