Összetartozás II. rész

A természethez való kötődés is az összetartozás kifejeződése. A Wicca vallás követői tisztelik és védelmezik a természetet, hiszen az Istennő és az Isten manifesztációját látják benne. Az erdők, folyók, hegyek és tengerek mind az isteni jelenlétet tükrözik, és emlékeztetnek minket arra, hogy a természet részei vagyunk. Az összetartozás ezen érzése arra ösztönöz bennünket, hogy harmóniában éljünk a természettel és egymással.

A Wicca gyakorlók számára az összetartozás nemcsak a jelen pillanatra korlátozódik, hanem az előző életekre és az eljövendőkre is kiterjed. A reinkarnáció hite szerint az egyének lelke többször is visszatér a Földre, és minden élet során új tapasztalatokkal gazdagodik. Ez a hiedelem erősíti a lélekvándorlás és az örök összetartozás érzését.

Az összetartozás a szeretet és a tisztelet megnyilvánulása is, amelyet a Wicca követői az isteni erők, a természet és egymás iránt éreznek. Az élet szent körének részeként az összetartozás arra emlékeztet minket, hogy sosem vagyunk egyedül, és hogy minden cselekedetünk visszahat az egészre. Így a Wicca vallásban az összetartozás az élet és a szellem örök, mindent átfogó hálózatát jelenti.